/ Φυσικά μαλλιά

Γιατί Είναι Τόσο Καλό Το Έλαιο Γλυκού Αμυγδάλου;

με wedo_act

24/11/20

Όλοι γνωρίζουμε ότι το αμύγδαλο είναι μία διατροφική υπερδύναμη και ως εκ τούτου δεν είναι παράξενο το γεγονός ότι το έλαιο αμυγδάλου είναι επίσης εξαιρετικό, παρέχοντας οφέλη για τη συνολική υγεία σας, καθώς και για την επιδερμίδα και τα μαλλιά σας. Το έλαιο χρησιμοποιείται για ευεξία και ομορφιά εδώ και αιώνες χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε ακόρεστα λίπη και βιταμίνη Ε.

Λόγω του ότι είναι ένα έλαιο ξηρού καρπού, συνιστούμε να διεξαγάγετε ένα τεστ αλλεργίας σε μια μικρή περιοχή πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε έλαιο αμυγδάλου – ή έλαιο γλυκού αμυγδάλου, ή προϊόντα που το περιέχουν. Ακόμη κι αν θεωρείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί, είναι προτιμότερο να πάρετε πρώτα αυτό το μέτρο ασφαλείας πριν απολαύσετε το πλούσιο έλαιό σας.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο έλαιο αμυγδάλου και στο έλαιο γλυκού αμυγδάλου;

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο έλαιο γλυκού αμυγδάλου και στο τυπικό έλαιο αμυγδάλου (γνωστό και ως έλαιο πικραμυγδάλου). Το έλαιο γλυκού αμυγδάλου είναι ένα σταθερό έλαιο, ή έλαιο-‘φορέας’, που σημαίνει ότι δεν εξατμίζεται. Το έλαιο πικραμυγδάλου είναι ένα αιθέριο έλαιο, το οποίο είναι πτητικό, δηλαδή εξατμίζεται. Το έλαιο πικραμυγδάλου χρησιμοποιείται γενικά στα προϊόντα ομορφιάς λόγω του αρώματός του.

Οι ιδιότητες του ελαίου γλυκού αμυγδάλου το καθιστούν περισσότερο κατάλληλο για πρακτικές χρήσεις. Για παράδειγμα είναι ένα εξαιρετικό λιπαντικό και δρα πολύ καλά στην ευαίσθητη και ξηρή επιδερμίδα.

Έλαιο γλυκού αμυγδάλου για τα μαλλιά

Οι ενυδατικές ιδιότητες του ελαίου γλυκού αμυγδάλου το καθιστούν επίσης εξαιρετικό συστατικό για τα μαλλιά σας. Περιποιείται, προσθέτει λάμψη, κάνει τα μαλλιά ευκολοχτένιστα και τα λειαίνει. Μπορεί επίσης να προστατέψει τα μαλλιά από τη φθορά και την ψαλίδα. Το Protect Balm μας περιέχει έλαιο γλυκού αμυγδάλου το οποίο σφραγίζει τις άκρες με ψαλίδα και τις προστατεύει από περαιτέρω φθορά. Να θυμάστε μόνο ότι το λίγο διαρκεί περισσότερο, οπότε βάλτε μια απειροελάχιστη ποσότητα στα δάκτυλά σας και δουλέψτε τη στις άκρες.

Έλαιο γλυκού αμυγδάλου για την επιδερμίδα

Το έλαιο γλυκού αμυγδάλου βοηθάει στην καταπράυνση του ξηρού δέρματος και του κνησμού χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Λόγω του ότι το έλαιο γλυκού αμυγδάλου είναι πολύ καταπραϋντικό, συνιστάται σε όσους υποφέρουν από έκζεμα, ψωρίαση και δερματίτιδα, καθώς και σε όσους έχουν ευαίσθητη και ξηρή επιδερμίδα1.

Το έλαιο είναι ενυδατικό και απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα, κάτι που το καθιστά ιδανικό για μασάζ.

Γενικά είναι μη φαγεσωρογόνο, που σημαίνει ότι δεν φράσσει τους πόρους σας και συνεπώς μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ως μια απαλή ενυδάτωση για το πρόσωπό σας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση του μακιγιάζ, αλλά σε αυτή την περίπτωση ακολουθήστε με ένα καθαριστικό προσώπου ώστε να εξασφαλίσετε την καθαριότητα της επιδερμίδας σας2.
Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα και στις ενυδατικές ιδιότητες του ελαίου γλυκού αμυγδάλου, το balm κάνει επίσης θαύματα στα σκασμένα χείλη. Απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και αφήνει τα χείλη απαλά και ενυδατωμένα3, χωρίς λιπαρή αίσθηση, κάτι που το καθιστά απαραίτητο αξεσουάρ στην τσάντα μας για τους κρύους μήνες κατά τους οποίους τα χείλη μας υποφέρουν.

Μάθετε περισσότερα και για άλλα συστατικά που χρησιμοποιούμε, όπως το καστορέλαιο, άλλο ένα πανίσχυρο έλαιο που περιέχεται στο Protect Balm. Κρατήστε επαφή με την weDo/ ακολουθώντας μας στο Instagram και στο TikTok για συμβουλές σχετικά με τη βιώσιμη ομορφιά, για τον τρόπο χρήσης των προϊόντων μας και για τη συνολική ευχαρίστηση.

 

 

1https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/almond-oil-for-face#benefits

2https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/almond-oil-for-face#how-to-use

3https://www.wellandgood.com/almond-oil-for-chapped-lips/

/ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
/ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ